• Et pişirmeden önce nelere dikkat edilmeli?

    Et pişirmeden önce nelere dikkat edilmeli?

    22 Eylül 2015
    Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile et tüketimin fazla olduğuna dikkat çeken İskele Restoran Ustası Erol Yağlı, etin tüketilmesinde püf noktaları paylaştı.

     
    | Devamı

    Usta Erol Yağlı, hayvan kesildiğinde en az bir gün dinlendirildikten sonra hayvanın hangi bölgesinden neler yapılabileceğini de etin pişirilmesinde püf noktalar olarak niteledi.

    “ET TÜKETİMİNDE İKİ ÖNEMLİ KONU VARDIR”

    “Kurban Bayramı yaklaştığı için et tüketimi artıyor. Et tüketiminde dikkat edeceğimiz iki önemli konu vardır. Birincisi etin en az 1 gün ile 15 gün aralığında dinlendirilmesi gereklidir. İkinci olarak ise hayvanın etinin bölgelerine göre etin pişirilmesi de farklı olmalıdır. Sığırlarda et dörde bölünür. But, kaburga, bonfile ve önkol - boyun kısmı şeklinde. Kaburga bölgesinden köfte, but kısmından, yemeklik, kebaplık, bonfile dediğimiz bölgeden ızgara, ön koldan kıyma ve haşlama yapılır ise daha tatlı bir et yemeği ortaya çıkarılır. Etin dinlendirilmesini mutlaka yapmalıyız. Dinlendirilmemiş et hem rahatsızlık verir hem de sağlığa da zararlı olabilir. 

    “ET KESİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?”

    Et kesilir iken sinir sitemlerine dikkat edilmesi gerekir. Zaten etin ayrıştırılması için eklemler gibi kolaylıkları vardır. Onlara dikkat edilir ise iyi olur. 

    “AZ TÜKETİM İLE BAŞLANMALI”

    Yine et tüketiminde az tüketim ile başlanmalı. Örneğin ilk gün 40-50 gram ile diğer gün ise 150 gram yenilebilir. Onun sürekli et tüketileceği zaman az az tüketilmesi gerekir. Buna çok dikkat edilmelidir. Bir de et çok fazla pişirilmemelidir. Et kendi tadını vermesi gerekir. Renk olarak ise az kanlı, yani pembemsi renkte tüketilmelidir. Bu bölgede pişmiş et seviliyor. Oysa tam pişmiş ette etin besin değeri kayboluyor, gidiyor. Mesela ızgarada 3 dakika bir tarafı, 3 dakika da bir tarafı pişirilir ise kendi tadında pişirilmiş olur.” Diyerek etin pişirilmesi noktasında da püf noktaları paylaştı.

    Kaynak :
    Bu Haber 986 defa okunmuştur.
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 


Haberleri RSS Beslemeleri ile takip edebilirsiniz.