• Egzotik Piliç İskele Restoran ayrıcalığı ile müşterilerini bekliyor

    Egzotik Piliç İskele Restoran ayrıcalığı ile müşterilerini bekliyor

    10 Eylül 2015

     
    | Devamı

    İskele Restoran yemek ustası Erol Yağlı, bölgede pek bilinmeyen ama bilen müşterilerin de devamlı istediği, tercih ettiği İskele Restoran’a ait bir yemek çeşidi olduğunu söyledi.

    Usta Yağlı, “Egzotik Piliç bölgede olmayan İskele Restoran farkındalığı ile restoranımızda müşterilerimizin damak tadına sunuyoruz. Egzotik Piliç, piliç etinden yapılır. Egzotik Piliç olarak ismi geçer. Dana etinden de tercihen yapılabilir. 

    EGZOTİK PİLİǒİN TARİFİ

    Egzotik Piliç’in tarifine gelince önce tavaya soğan, sarımsak tereyağı ile güzelce kavrulur. Ardından tavuk julyen şeklinde doğranıp kavrulan soğanın üzerine eklenir. Ardından onlar kıvama gelene kadar kavrulur. Tavuk hafiften kızarmaya başladığında daha önceden soslanan biber mis sosu dediğimiz kırmızı, sarı ve yeşilbiber sosu tavuğun üzerine dökülür. Kısık ateşte 5 dakika falan kavrulur. Daha sonra domatesi, karabiber olarak baharatı ve tuzu dökülür. Son olarak üzerine krema döküp 1 dakika falan kaynatılır. 

    EGZOTİK PİLİǒİN SUNUMU

    Sunuma gelince tabağa yufka çemberi yapılır. Egzotik Piliç’i yufka çemberinin üzerine konulur. Fritözde kibrit patates kızartılır. İsteğe göre kaşarlı bir şekilde soslu bir şekilde sunuma hazırlanır. Servis edilir. Egzotik Piliç bölgede İskele Restoran’a ait bir yemek çeşididir. Egzotik Piliç’in burada ayrı bir müşterisi var. Tatmayanlarında tatmalarını tavsiye ederim.” Dedi.  

    Kaynak :
    Bu Haber 976 defa okunmuştur.
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 


Haberleri RSS Beslemeleri ile takip edebilirsiniz.